Orta Karadeniz Kariyer Fuarı “En İyi Kariyer Proje Yarışması”

2-3 Mart tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile gençlerimizin yeteneklerini göstermelerini, proje yazma ve grup çalışması becerilerini artırmalarını desteklemek amacıyla Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF) kapsamında “ En İyi Kariyer Proje Yarışması” düzenlenecektir.

Hangi tür projeler ile katılabilirsiniz?

Proje yarışması için 6 temel başvuru teması belirlenmiştir. “Kariyer Geliştirme”, “Kariyer Seçimi”, “Yenilikçi Kariyer Geliştirme Metotları”, “Kariyer ve Kişisel Gelişim”, “Endüstri 4.0 ve Kariyer” ve Kariyer Seçimi ve Gelişiminde Dijitalleşme” başlıklarından en az birine uygun bir proje fikriniz varsa, hemen başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU SÜRECİ:

Başvuru Tarihleri: 15-28 Şubat 2022

Başvuru hazırlanırken;

• Yarışmaya katılmak için en az 3 en fazla 5 kişilik proje takımı oluşturulur,
  • Proje ekibi için bir isim bulunur,
  • www.yetenekkapisi.org adresinden öğrenci olarak kayıt olunur,
  • Sisteme giriş yapıldıktan sonra “Etkinlikler” menüsünden “EN İYİ KARİYER PROJE YARIŞMASI” etkinliğine başvurulur,
  • Etkinliğe başvuru esnasında aşağıda yer alan form indirilip doldurularak sisteme yüklenir.

Proje yarışması dilekçe başvuru formu için Tıklayınız …

Başvuru koşulları

• OKAF paydaş üniversitelerinin (Ondokuz Mayıs, Hitit, Gaziosmanpaşa, Ordu, Amasya, Sinop ve Samsun Üniversiteleri) öğrencisi olmak (ön lisans, lisans, yüksek lisans) veya son iki yıl içinde mezun olmuş olmak,
  • 4’lük not sistemi üzerinden en az 2.50 ortalamaya sahip olmak (genel not ortalaması veya mezuniyet ortalaması)
  • Proje başvurusunu en az 3 en fazla 5 kişilik takımlarla gerçekleştirmek.

Dikkat edilmesi gerekenler:

• Yarışmaya hali hazırda desteklenmiş projeler ile yapılan başvurular tespit edilerek geçersiz sayılacaktır.
  • Proje başvuruları Türkçe olarak kabul edilecektir.
  • Geçerli bir başvuruya sahip tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.
  • Katılımcılar etkinliğe başvurduğunda projenin fikri haklarının kendilerine ait olduğunu kabul etmiş sayılır.
  • Başvurular takım adına, takım lideri tarafından yapılır.
  • Adaylar yalnızca bir takımda yer alabilir, her takım yalnızca bir başvuruda bulunabilir.
  • Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra dokümanlar üzerinde değişiklik ve düzenleme yapılamaz.
  • Başvuru koşullarından herhangi birine uymadığı ve/veya gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanda  bulunduğu tespit edilen kişiler yarışma sürecinin dışında bırakılacaktır.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

Ön Değerlendirme Süreci: Bu aşamada projeler jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan takımların belirlenecektir.

Final Öncesi Geri Bildirim Süreci: Finale kalan takımlara bilgi verilerek 3 Mart tarihinde hangi saat aralığında sunum yapacakları bilgisi iletilecektir.

Final Aşaması: Finale kalan yarışmacılar 3 Mart 2022de OKAF’ta jüri önünde projelerini sunacaklardır. Kazanan takımlar ilan edilecek ve ödül töreni gerçekleştirilecektir.

14 Şubat 2022