Kariyer Geliştirme ve Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGEP) tarafından Kariyer Günleri paneli düzenlendi.

Çevrimiçi platform üzerinden düzenlenen panelin moderatörlüğünü Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak üstlendi. Üniversite hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Selahattin Kaynak,

“ Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından düzenlenen panelimizde alanlarında değerli isimleri bir araya getirdik. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın kariyer planlamaları konusunda onlara destek olan merkezimizin faaliyetleri, kariyer hedefleri doğrultusunda öğrencilerimize ışık tutuyor. Şu anda bazı mesleklerin gündemde olmadığını, fakat zamanı geldiğinde bu gün halen doğmamış neslin, tercih edebilecekleri meslekler olacağına inanıyorum. Geçmişteki bazı mesleklerin de günümüzde geçerli olmadığını ,  dönemlerini tamamlamış olduklarını biliyoruz. Öğrencilerimizin gerek öğrenim hayatları, gerekse kariyer hedefleri doğrultusunda    nitelikli projelerde yer alabilmeleri konusunda Kariyer Merkezimiz, etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerde sektör temsilcileri deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşıyor, böylelikle istihdam konusunda önünü görebilen ,kariyer planlamasını nitelikli yapabilen öğrenci ve mezunlarımızın talepleri ile sektör taleplerinin aynı doğrultuda olması bizleri memnun ediyor. Üniversite olarak bölgemizde umut vadeden projelerin bilimsel altyapısını oluşturarak, kariyer yolculuğunda olan genç kardeşlerimizi bu nitelikli projelerle buluşturmayı amaçlıyoruz.’’ Diye belirtti.

Panelin ikinci konuğu  Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü Utku Aral, Türkiye Savunma Sanayii’nin dünyada Amerika ve Çin gibi büyük ekonomilerle mücadele ettiğini belitti. Sözlerine devam eden Aral, “ Ülke olarak savunma sanayine önemli bir bütçe ayrılmış durumda. Türkiye’de savunma sanayiinde büyüklü küçüklü 1500 şirket ve 70 bin çalışan var. Bu önemli bir potansiyel. Bu potansiyelde üretilen projeler için nitelikli personellere ihtiyaç var. Gençlerimize tavsiyem maaştan çok gelecek dünyada yer edinebilecekleri işlere yönelmeleridir” diye ifade etti.

Son olarak söz alan TUSAŞ Yurtdışı Yetenek Kazanımı Uzmanı Murat Sofuoğlu, “ İş hayatına atılırken kendinizi diğer adaylardan ayıracak özelliklerinizi özgeçmişlerinizde belirtmeniz gerekiyor. Yabancı dil, özellikle İngilizce artık istihdam için şart. Hatta mühendislik fakültesi öğrencileri için İngilizce’nin yanında bir dil daha olması gerekebiliyor. TUSAŞ havacılık alanında personellerine eğitim verirken aynı zamanda istihdamını sağlıyor. Mühendislik disiplinlerinin her alanından öğrencilerimize ihtiyacımız var. Çeşitli staj programlarıyla da öğrencilerimize destek oluyoruz. Staj performanslarına göre öğrencilerimizi istihdamda değerlendiriyoruz. Eğitim hayatınızda heves duyduğunuz konulara sarılın. Yabancı dil eğitimini ihmal etmeyin” dedi.

Kariyer Günleri paneli, soru-cevap kısmına geçilmesinin ardından son buldu.

30 Haziran 2021
724 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Öğrenci Destek Hattı